Tilbage til startsiden

Unge om Café Lytten:

"Når otte andre i gruppen siger, at de også har haft ligende problemer og tanker, så er jeg pludselig ikke mere så anderledes". 21-årig pige.

"Nogle gange kommer jeg der bare for hyggens skyld. Og nogle gange blusser det hele op. Så er det mig, der bruger gruppen". 20-årig pige.

"I Café Lytten får man en tilfredsstillelse ved at kunne give noget og ikke bare tage. Jeg går også til psykolog, men det er noget andet". Pige, 24 år.

"På de tidspunkter, hvor jeg har haft det dårligt, har gruppen været noget, jeg har set frem til". 26-årig mand.

"Det er rart at kunne hjælpe og trøste andre og nogle gange selv få et skulderklap". 17-årig pige.

"Det at der er nogle der lytter, det er hovedsagen". 20-årig pige.


Hvad vil Café Lytten?

Selv om vi mennesker har forskellige sorger, er vores reaktioner og følelser forbavsende ens. Vi får det bedre ved at turde mærke og udtrykke sorg, vrede og smerte, og ved at tage styringen i vores eget liv. Sådan kan vi bane vejen for livsmod, glæde og håb.

Den viden bruger vi i Café Lytten`s samtalegrupper. Gruppeleder Vibeke Scharff er med til alle samtaler og har en bred erfaring og uddannelse inden for samtale i grupper.

Vibeke Scharff er uddannet socialrådgiver, lærer, familieterapeut og har suppleret med bl.a. at tage 2 års efteruddannelse ved Psykologisk Efteruddannelse Specular i Århus og 1 år ved Institut for Somatisk Psykolgi ved Henrik Lauridsen-Katborg og Ingrid Katborg i Århus samt 1-årig Overbygningsuddannelse i Forskning og Evaluering på Den Sociale Højskole i Århus.

I hver gruppe er der 2 gruppeledere. Med-gruppelederen i samtalegruppen er også uddannet i at lede en samtalegruppe.

Gennem samtaler udveksler vi hjælp til selvhjælp, når livet er svært. Hjælpen er størst, når udtalelserne kommer fra en anden, som netop har oplevet en tilsvarende smerte.

Det er en kæmpe hjælp at vide, at vi ikke er alene, og at vi ikke er forkerte. I Café Lytten kan du snakke med andre unge om styrken og problemerne i dit liv, uden at hænge fast i gamle roller.

Er Café Lytten noget for dig, så kontakt:  

Vibeke Scharff
Vermlandsgade 75, 1.sal tv.
2300 København S.
(Indgang midt i gården ved karateakademiet - til højre og op ad trappen) 

Tlf.: 60 13 55 22
 
cafelytten@mail.dk
Cafe Lytten
   

Café Lytten modtager støtte fra fonde mv..
Gruppelederne og de øvrige frivillige får månedlig supervision af psykolog/psykiater.

Tekniske kommentarer til hjemmesiden til webmaster